Tatvan Fen Lisesi

WEB https://tatvanfenlisesi.meb.k12.tr
Adres : KALE MAHALLESİ YAYLA CADDESİ NO25/1 13200 TATVAN / BİTLİS / TÜRKİYE
VİZYON : Ulusal değerlerden yola çıkarak, eğitim kadromuzun rehberliğinde öğrencilerimizin çalışmaları ile bilimsel ve toplumsal alanda hedef odaklı projeler üreterek ülkemizi daha ileri taşıyacak, evrensel olarak; bilimde, sanatta ve felsefede geleceğe yön veren bilim ve sanat insanları yetiştirmektir.
MİSYON : Okuyan, sorgulayan, özgür düşünen, milli ve manevi değerlere sahip, çevresi ile iyi ve olumlu iletişim kuracak davranışları kazanmış, olaylara çok yönlü ve tarafsız bakabilen, çağın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek 21. yüzyıl becerilerini kazanmış, yaratıcı, yenilikçi, eleştirel düşünebilen, problem çözebilen, bilinçli medya/bilgi/teknoloji okuryazarı olan, insan kaynaklı ekolojik değişim ve dönüşümlerin farkında, tarihsel kimliğinden gelen güçle geleceğini tasarlayabilen bireyler yetiştirmektir.
BAŞARILAR : Okulumuz öğrencileri yerel ve ulusal yarışmalarda bir çok derece almıştır.

Yabancı Dil : ingilizce
Isınma : DOĞALGAZ
Servis :
Ulaşım : Okulumuzda ulaşım sorunu bulunmamaktadır. Okulumuza Tatvan merkezden TOKİ minibüsleri ile kolaylıkla ulaşılabilir.
Yerleşim Yeri : KALE MAHALLESİ YAYLA CADDESİ NO25/1 13200 TATVAN / BİTLİS / TÜRKİYE
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : Okulumuz Tatvan ilçe sınırları içinde yer almakta olup Kale Mahallesindedir.İlçe merkezine 4 km, il merkezine uzaklığı 25 km´dir.
Kontenjan Bilgileri : 2023-2024 Öğretim yılı kontenjanımız 90´dır.
Taban-Tavan Puan Bilgileri : 440-500
Okulun Sınav Başarı Durumu : 2021 TYT/AYT EŞİT AĞIRLIK BİTLİS İL BİRİNCİLİĞİ TÜRKİYE 243.CÜSÜ 2022 TYT/AYT SAYISAL BİTLİS İL BİRİNCİLİĞİ TÜRKİYE 2049.CUSU 2023 TYT/AYT SAYISAL BİTLİS İL BİRİNCİLİĞİ TÜRKİYE 1060.CISI
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi : %50
Sportif Etkinlikler : 2021-Tenis Turnuvası İl Birinciliği-Bölge Finali 2021-Basketbol Turnuvası il ikinciliği
Bilimsel Etkinlikler : 4006 Bilim Fuarı
Proje Çalışmaları : TÜBİTAK PROJELERİ
Yurtdışı Proje Faaliyetleri : BİTLİS MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ERASMUS+ OKUL EĞİTİMİ ALANI AKREDİTASYONU, 2021 KA122-SCH KISA DÖNEMLİ ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMEN HAREKETLİLİĞİ (DEĞERLENDİRME AŞAMASINDA)
Diğer Hususlar : OKULUN SAHİBİ ÖĞRENCİLERİMİZDİR. OKULUMUZUN BIRAKACAĞI MİRAS ÖĞRENCİLERİMİZİN ESERİDİR.